dijous, 12 de juny del 2008

Els treballadors de Pirelli ens manifestarem el dimarts 17 de juny a Plaça S.Jaume de Barcelona


La notícia sobre la propera manifestació que farem per part dels treballadors/es de Pirelli Neumáticos, SA., amb 1100 obres de plantilla,el proper dimarts 17 de juny a la Plaça Sant Jaume, ja comença a tenir ressó, per exemple a Expansión, el 3cat24.cat, SEUDIGITAL, el Regio7 que per cert, des que fa la secció d´economia el Carles Blaya, no apareix gairebé qualsevol sindicat que no siguí CCOO i UGT. Serà que la independència periodistica es perd per la familiaritat sindical?
Doncs la manifestació , perquè quedi clar la convoca el comitè d´empresa (CCOO, UGT, CGT, USOC) i no només els actualment majoritaris .
Els treballadors de Pirelli ja fa temps que estem cansats d´esperar decisió que de ben segur fa temps te pressa Pirelli a la seu de Milà , a Itàlia, i que va generar malestar quan sindicats majoritaris , van incentiva l acceptació de pitjors condicions laborals, salarials i de descans en darrer conveni, amb esperança d´una fàbrica nova que garantís els llocs de treball. D´això res de res, i no fa massa es va dir que multinacional faria pública decisió, just quan treballadors marxem de vacances, a mitjans juliol, segons torn. Una fàbrica com la de Manresa que compleix les condicions imposades per direcció italiana, de requalificació dels 125.000 metres quadrats edificables, inversió en I+D+I per part d´inovació, conveni de rebaixa de ocndicions laborals, oferir terrenys per part del Govern català, no ha facilitat fer pública resposta italiana.
I ni tan sols per darreres informacions, el director General de Pirelli,Tronchetti, ha rebutjat entrevista amb Conselelr d´Industria, Josep Huguet. I d´aqui a la manifestació a Plaça Sant Jaume, per tal de demanar l´impicació també del propi President José Montilla.
I el malestar per la incertesa, ja vaig manifestar en el seu moment, com molts d´altres, perquè tant CCOO-UGT s´han negat a fer assemblees col.lectives, només a petits grups en poca estona per torns, per no rebre critiques del paper jugat, la por a l´ús partidista i mediàtic fa que molts no hi prendran part de la manifestació de dimarts, i es pot notar en comentaris del bloc de Santi Vidal de CCOO a Pirelli i d´altres hi serem per responsabilitat, malgrat diferir de com s´han fet les coses. Pirelli no només per Manresa, sinó per empreses subcontractades i pes socioeconòmic a la Catalunya central, pot repercutir fortament en l´economia de la zona, depèn del que passi.
I seran presents, per primer cop que recordi, fins i tot els treballadors d´oficines, els quals varen votar favorable darrer conveni, fet que va decantar el si, per un resultat ajustat, que suposa el xantatge de la incertesa, que a priori s´esvairà d´aqui a un mes.
L´augment de l´accidentalitat a fàbrica, la manca d´inversions, les goteres a teulada que directiva europea li obliga a canviar el 2010, ja que és d´Uralita, que generà aquest Reial Decret . Només cal veure el que passa quan plou un xic. Tercermundista per una fàbrica que ocupa a gairebé a 1100 treballadors/es.
Anirem vestits de feina, amb pancarta pel futur de Pirelli, que no durà sigle sindicals , i que pel que tinc entès serà en castellà, ja que l´elaboren CCOO-UGT inicialment, sense emprar català, com comissió de normalització lingüística recomanaria. Espero que el President delComitè, que em consta que és sensible al tema, faci el manifest en nom del comitè que assenyalarà per a passivitat de politics i l´empresa, es faci en català. Cal reconduir situació i el sacrifici de la manifestació unitària sigui pel bé del futur del conjunt dels treballadors/es de Pirelli.

Us passo el darrer comunicat de la CGT a Pirelli sobre el tema, per saber realitat més plural:

COMUNICAT VAGA




La CGT, després de les assemblees on s’han donat les oportunes informacions, ha decidit adherir-se a la proposta de concentració presentada per CCOO i UGT. El suport que donem, és un suport amb recança degut a com s’ha portat tot el procés de convocatòria. Les maneres per a nosaltres no han estat les correctes, perquè des d’un principi hem volgut portar el tema a unes assemblees on podia manifestar-se la veu dels treballadors, però al final han tingut prou convocant grupets de gent en els diferents torns, variant el discurs en cada convocatòria del “perquè de la vaga”(pèrdua de més temps al no fer una assemblea on tothom podia haver dit la seva). La CGT no creu que per a fer accions d’aquesta índole, s’hagin de fer previs sondejos a la plantilla per veure la reacció a la proposta de vaga, el problema és prou important; per tant s’hauria d’haver tractat abans i no ara a corre-cuita com es fa tot en aquesta empresa, demanant als sindicats minoritaris que s’adhereixen a la mateixa per mostrar unitat del Comitè, quan tota la plantilla ja sap des de fa temps que més aviat hi han divergències, a més a més de veure-ho com un rentat de cara per part dels sindicats majoritaris. Els ultimàtums i les amenaces de futurs expedients de regulació que preveuen alguns creiem que no serveixen de res, tant sols cal anar amb la veritat per endavant. La CGT no ha tingut mai covardia sindical com predica cert individu (potser ell si té por de donar respostes de les seves accions), és més creiem que és de responsables afrontar el problema que tenim en aquests moments i fer que el Comitè funcioni conjuntament defensant els interessos del treballadors.
Respecte a la concentració la CGT creu que no hi ha d’haver cap mena de simbologia sindical, hem d’anar com a treballadors de Pirelli. El manifest que es porti ha de ser llegit pel president del Comitè, així com també ha de fer les posteriors declaracions a la premsa com a màxima figura del mateix i si ens rep algú de la Generalitat tenir representació de tots els grups sindicals sempre que siguin membres del Comitè.
La CGT també creu que la concentració davant de la Generalitat ha de ser precedida d’una marxa des del punt d’arribada dels autocars fins a la mateixa Plaça Sant Jaume.
Si volen soroll tindran soroll!

Ens veiem el proper dimarts vestits amb roba de feina.

- WEB CGT PIRELLI

- BLOC CGT PIRELLI

MANRESA, 11 DE JUNY DE 2008 CONFEDERACIÓ GENERAL DEL TREBALL Federació local de Sindicats de ManresaC/ Circumval·lació 77 , 2on. 08240 MANRESA Tel. 93 874 72 60 Fax. 93 874 75 59e-mail: cgt-pirelli@hotmail.com