divendres, 25 de setembre del 2009

Puig-reig aprova donar suport consulta per la independència

Aquest 24 de setembre, ha tingut lloc ple municipal ordinari, on a proposta d´ERC es posava a debat en la linia del primer municipi que va impulsar consulta per la independència, Arenys de Munt, seguir els mateixos passos per fer-la possible amb el suport del consistori de Puig-reig.

I el Ple municipal, composat per 11 regidors va tenir-hi 2 absències, Laura Perramona, del PSC(per la mort del seu pare el amteix dia) i Didac Flores(CIU). 

Després de l´exposició el regidor d´ERC, Josep Clotet, favorable a la independència, va prendre la paraula el portaveu de CIU,Antoni Clement, recordant que la legalitat espanyola, tan sols permetia fer-ho ,donant suport, quan l´ideal seria poder convocar-lo a nivell de país un referèndum directament. A continuació, l´alcalde de Puig-reig, d´EPM, va dir que donaven llibertat de vot als seus 5 regidors en aquesta qüestió, dividint-se en 3 blocs: Saturnino Dominguez, Pere Xavier, Pere Picado, a favor; J.Vargas es va abstenir i Manuel Paz, va votar en contra, tot i dir que estava a favor del dret a decidir. 

A titol personal, en nom de molts veïns i veïnes, i en nom del Fòrum Faustí Llaverias, vaig agrair al torn de pregunte del Ple municipal el suport dels regidors que hi varen votar favorablement, i emplaçar a veïns del poble i els mateixos regidors , tant els que hi van votar a favor, com el que es van abstenir, com el que va votar en contra, que tots plegats, ben aviat a Puig-reig, també podran exercir el dret de decidir sobre la independència del nostre país.

Puig-reig es suma a molts d´altres municipis , que en l´àmbit proper tenim Berga al Berguedà i Navàs al Bages, entre d´altres de uns 20 municipis del país, d´entrada, i que ben aviat se´n sumaran molts més per poder dur a terme el dret de decidir.



A continuació teniu l´opinió de l´alcalde Saturnino Dominguez, alcalde de Puig-reig i portaveu d´EPM:


I la valoració d´Antoni Clement, portaveu de CIU:



I la valoració de Josep Clotet , portaveu d´ERC: