dissabte, 19 de gener del 2008

Galeuscat alternativa?


Front comú gallec-basc-català per plantar cara a Espanya. Això és el que pretenen BNG, PNV i CiU.

D'entrada he de dir que no crec que cap dels tres partits tingui prou autoritat per representar a les seves nacions respectives, això és una representació sectària i en cap cas respon a la realitat nacional de gallecs, bascos i catalans.

En segon lloc, tampoc crec que aquesta mena d'unió de forces tingui un caire sobiranista, al menys en la part que toca a CiU. Cal tenir en compte que el cap de llista és Duran Lleida i aquest ja s'ha fartat de dir que ell no és independentista. Partint de la premisa de que sobiranisme = independentisme, doncs ja ho tenim.

A més, si recordem precedents recients, tant BNG com PNV no van donar suport a CiU quan aquests demanàven la dimissió de la ministra de foment. Això s'anomena matrimoni de conveniència.

Sr. Mas i companya, no s'equivoquin. Vostès per si sols no representen a Catalunya i molt menys encara la vessant sobiranista de Catalunya i els seus companys de Galeuscat, escombraran cap a casa seva sempre que calgui. Jo crec que Euskadi i Galícia han de fer el seu camí igual que l'ha de fer Catalunya. No cal que el fem junts, tot i que ens donem suport. Cerquin vostès els aliats a casa encara que per això hagin d'esforçar-se una mica per arribar a acords.

El camí l'hem de traçar a Catalunya, entre totes les forces catalanistes i sumant una majoria suficient. De passada, aprenguem dels que, com Euskadi, Escòcia o Quèbec ens porten avantatge. Aprenguem del que han fet bé i també del que han fet malament. Catalunya la farem independent els catalans i les catalanes, amb els còmplices que calguin, però amb el nostre esforç i determinació.

1 comentari:

L'ALMOGÀVER DE L'HAVANA ha dit...

Hola Xavi, t'enllaço amb el meu bloc, penso que són molt interessant els teus posts.

Una abraçada


David (elracodemataro.blogspot.com)